Et hjem at føle sig hjemme i

Søren Bækgaard Nielsen vil med RUMraketten hjælpe private til at spare tid og ærgrelser ved indretning. Han vil gerne agere fødehjælper, når mennesker vil skabe et hjem, de kan føle sig hjemme i.

Den sandfarvede bungalow på Tordenskjoldsgade skiller sig ud fra mængden allerede på havegangen. Det er ikke så svært at se, at huset bebos af mennesker, der har holdninger til indretning. Ikke på den udbredte kliniske og minimalistiske facon, som ofte efterlader en pudset funkisbolig som denne med et skær af virksomhedsdomicil. For her er både plads til et lyserødt legehus i haven, nips og masser af buske og blomster, anrettet i bede og potter. Indendørs finder man en blanding af nyt og gammelt, og spisebordet har selskab af fire forskellige stole. En mandshøj tavle med forgyldt ornamentik i kanten fylder væggen ud mod køkkenet, mens enkel modernisme dukker op hid og did mellem møblement med mere romantisk udtryk. Her er mange stilarter, men det hele harmonerer alligevel. Det er et personligt hjem. Her er rart. Her er hyggeligt.

Mange års interesse for indretning

“For mig handler min opgave som IndretningsAstroanut i høj grad om at tage udgangspunkt i menneskets smag og præferencer og skabe et hjem, de vil føle sig hjemme i.”

Selvom hovedpersonen for dagens historie, Søren Bækgaard Nielsen, er gift med en kvinde, der også har holdninger til indretning, viser det private hjem ret præcist, hvad Søren har brændt for i mange år og opbygget en særlig tæft for.

– Jeg har altid interesseret mig for møbler og indretning, og da jeg som 23-årig startede hos Paustian i Aarhus, hvor jeg fik lov til at suge viden til mig fra Vivian Boje, der er en af landets fremmeste indretningsarkitekter, var min skæbne beseglet, siger Søren.

Foto: Andru Charles, Better Visuals

Foto: Andru Charles, Better Visuals

IndretningsAstronauten

Siden fik han job hos en dansk forhandler af det italienske designmærke Natuzzi, og da det butikskoncept kuldsejlede, fik Søren job hos BoConcept. Her fik han lov til at prøve kræfter med boligindretning og butiksstyling, mens han også udfyldte rollen som assisterende butikschef i Vejle-afdelingen. Siden blev han headhuntet til Jacobsen Plus, før han røg videre til Holmris B8. Men undervejs begyndte drømmen om selvstændighed at spøge lidt i baghovedet. Selvom han har været lønmodtager i 14 år, og selvom hans faglige indsigt er efterspurgt mange steder, valgte han at gøre drømmen til virkelighed pr. 1. august i år. Men han skulle ikke være ”selvstændig indretningsarkitekt” af titel.

– Det er en noget stiv betegnelse, og jeg kan bedre lide tanken om at kalde mit firma for RUMraketten og mig selv som IndretningsAstronaut. Det er der nogle sjove billeder i, og det indrammer også fint, hvad jeg vil bruge min faglighed til. Det skal være lidt uprætentiøst og afslappet, siger Søren.

Ikke dyrt design for enhver pris

For – som hans eget hjem fint afslører – sværger Søren ikke kritikløst til dyre designmøbler. For de dyre designvalg afslører ofte en god portion fantasiløshed. Hvis man har pengene, er det relativt nemt at købe et elipsebord, seks 7’er-stole og en PH-lampe. Men måske kunne man med fordel stoppe op og finde ud af, at en blanding af modernistisk design og klassisk ditto fra genbrugsforretningen eller familiens arvestykker gjorde opgaven bedre.

– For mig handler min opgave som IndretningsAstroanut i høj grad om at tage udgangspunkt i menneskets smag og præferencer og skabe et hjem, de vil føle sig hjemme i. Et personligt hjem, som giver dem energi til at slappe af og lade op, siger Søren.

Tegner forslaget i 3D

Søren varetager gerne alle processer. Han kommer gerne med indspark til materialevalg og ruminddeling. Måske kan en væg med fordel væltes, eller måske kan tapet og puds med fordel raspes af, så murens sten kommer frem. Det kan også være, at en væg bør udsmykkes med andre tapeter end de mest gængse, hvis en monotoni skal brydes. Søren rådgiver, men det er naturligvis håndværkere, der må udføre opgaverne. Undervejs kan han levendegøre sin tankegang over for kunden i et professionelt tegneprogram, så man kan se, hvordan det færdige resultat tager sig ud i 3D. Her kan både medtages nye designmøbler og moster Gerdas gamle chaiselong, som Søren forinden har tegnet ind i et andet program. Derved kan kunden se det færdige resultat, før der eventuelt trykkes på startknappen.

Foto: Andru Charles, Better Visuals.

Foto: Andru Charles, Better Visuals.

Kunder sparer tid og ærgrelser

Men hvorfor overhovedet lade en fremmed blande sig? Kan man ikke bare selv købe lidt møbler og tapeter og prøve sig frem?

– Man kan bestemt godt selv prøve sig frem. Men jeg har også mødt en del efterhånden, der har brugt en masse tid og en masse penge på forkerte valg. Så har de købt lidt her og lidt der, og de bliver aldrig helt tilfredse med resultatet. Så går der måske kun et år eller to, før sofaen eller spisebordet bliver skiftet ud igen. Med RUMraketten er der mulighed for, at man bliver tilfreds fra starten. Det er måske billigere i længden, ligesom jeg kan tilføre noget indsigt i både materialer og møbler, som kunden formentlig ikke har i forvejen, siger Søren.

Udover den rent faglige indsigt henter Søren stor inspiration på sine mange rejser. Både han og konen er opsatte på at holde hverdagsudgifterne nede, så der er råd til store rejseoplevelser i stedet. Søren har rejst Jorden rundt et par gange, og det er håbet, at Søren kan tage sin kone og deres fireårige datter med på en månedlang rundrejse i Asien på et tidspunkt.

Hjemmehjælp, salgsstyling og VIP

RUMraketten opererer med tre primære forretningsområder:

Han kalder den basale hjælp for ”hjemmehjælp”, hvor han kan hjælpe med at style et rum eller et helt hjem. Han rådgiver gerne om imprægnering og rens, og han kommer gerne med indspark til små – eller store – wow-effekter.

Det andet område er salgsstyling, som han allerede har flere gode eksempler på effekten af.

– Jeg var i kontakt med en mand, der havde haft sit hus til salg i flere år. De var på nippet til at tage 100.000 kroner af prisen for at gøre det attraktivt. Jeg hjalp med at style hjemmet, så billederne i annoncen blev mere indbydende. Det kostede manden 15.000 kroner til lidt møbler fra genbrug, andet nips og mit honorar, men til gengæld kunne han sælge uden at gå ned i pris. Derudover ved jeg, at han har beholdt en del af det indkøbte og genbrugt det i sit nye hjem, siger Søren.

Foto: Andru Charles, Better Visuals.

Foto: Andru Charles, Better Visuals.

Det sidste område er VIP-indretning. Det er typisk til komplet indretning af et nyt hjem.

– Her kan jeg agere personlig shopper ud fra et fastsat budget. Vi starter med et møde, hvor jeg sporer mig ind på deres personlige stil ud fra billeder på Pinterest, og udarbejder et indretningsoplæg, som præcis beskriver den stil og atmosfære der ønskes. Derefter designer jeg det hele i 3D i tegneprogrammet, så vi har noget at arbejde ud fra, siger Søren.

En del af rejsen

Søren startede sit firma den 1. august, og dagen før crashede hans nye hjemmeside.

– Det er en del af det at være selvstændig. Den type nederlag er bare en del af rejsen, griner Søren.

Du kan se mere om det, Søren kan, på hjemmesiden, Facebook og Instagram.

 

bubble