FÆNGSLET transformeres til DISPLAY

Den sidste middelalderkærre har forladt FÆNGSLET, og lige nu arbejdes der på højtryk for at blive klar til DISPLAY-festivalen på lørdag den 3. september.

I år kan man opleve Klumben & Raske Penge, Phlake, For Akia, Nayoubi og Gwænno på hovedscenen, mens der – vanen tro – også er fuld knald på DJ-scenen og Kreative Scene. Festivalen, der hylder såvel musikken som billedkunsten, er klar til sin tiende udgave.

Fra Stoneass til Display

DISPLAY er resultatet af musikalsk entrepreneurship i Stensballe, hvor to veninder i 20’erne, Suzanne Damgaard Taylor og Stine Dupont Friis Steffensen, gerne ville på Roskilde Festival, men måtte opgive at skaffe billetter. Hvad gør man så, hvis man gerne vil have lidt fest i gaden? Man laver da sin egen festival. Det var i 2007.

De første år foregik det hele i Stensballe under navnet Stoneass Festival, og i 2008 blev Danni Skovgaard Josefsen Jaswant indlemmet i styregruppen, så de nu var en trio.

Siden er det gået slag i slag. Først flyttede festivalen til en mark i nærheden af Stensballe, og i 2012 blev adressen FÆNGSLET i Horsens. Navnet blev ændret til DISPLAY, og en identitet blev skabt. For identitet betyder alt, når man skal konkurrere med mastodonter som Roskilde, Tinderbox, NorthSide og Skanderborg om publikums gunst og interesse. DISPLAYs identitet er – kort fortalt – 30 pct. billedkunst og 70 pct. musik.

– Det kan måske godt være lidt anstrengende at høre musik en hel dag, og med inddragelsen af kunst skabes muligheden for et unikt oplevelsesunivers. Hvilket det egentlig også går meget ud på – at transformere den der kedelige grå plads til noget helt nyt – så der dannes et unikt oplevelsesunivers hvert år, fortæller Danni Skovgaard Josefsen Jaswant, der er formand for Musikforeningen Stoneass, som står bag festivalen.

Genbrug og live art

I år er det ikke kun festivalens egne frivillige, der knokler med at gøre festivalpladsen klar. Den erfarne og kreative organisation Bureau Detours giver en hånd med i opbygningen for at give det hele et friskt pust.

– En stor del af DISPLAY-festivaloplevelsen handler om at skabe en kreativ og intim atmosfære, hvor man har lyst til at gå på opdagelse. Med en forventet stigning i besøgstallet i år, så vi det som en god mulighed for at invitere nogle ind, der har erfaring i at opbygge alternative event- og festivalelementer og give deres erfaringer videre til os og unge i Horsens, fortæller Danni Skovgaard.

Festivalpladsen indrettes og udsmykkes ved kreativt brug af genbrugsmaterialer, og derudover vises en række kreative udstillinger og live art.

Film og billeder

Her kan gæsterne bl.a. se frem til at opleve kortfilm af Eskild Krogh, som er freelancefilmfotograf og -instruktør. Han skaber nytænkende og unikke billeder med innovative teknikker. Eskilds seneste arbejde inkluderer ”Lucid”, der er en kortfilm hvorpå han arbejdede som kameramand, og ”The Night Circus” – en kortfilm filmet og instrueret af Eskild selv.

Publikum kan også opleve udstillingen ”mobile moments” af Gini Nandelall fra Horsens. Hun er en af dem, som har opdaget muligheden for diskret at fange øjeblikke i gadebilledet med sin smartphone. Inspireret af de store ikoner inden for street photography fanger hun sjove og skønne situationer, som viser, at vi måske ikke er så forskellige alligevel. Gennem leg med lys, vinkler og linjer skaber hun unikke stemninger.

Insero Horsens, Horsens Kommune og Østjysk Vækstbånd sponsorerer festivalen, der løbe af stabelen fra klokken 14 til midnat på lørdag.

Entréen koster 150 kroner for hele dagen, men det indbefatter også fri adgang til Fængselsmuseet, hvis ørene skal hviles lidt undervejs.

Læs mere på Displays hjemmeside og giv dem et like på Facebook.

bubble