Fra hjemmekontor til tre butikker på tre år…

- Jeg skal starte et eller andet, og det skal være noget jeg kan lide. Det handler ikke kun om hurtige penge… 

Elias Bulos var kun 17 år, da han valgte at starte sit eget firma op. Hans drøm var at blive iværksætter, skabe sit eget og tjene en masse penge. Elias er i dag 20 år, drømmen er på mange måder den samme, men fokus har dog ændret sig lidt. I dag handler det ligeså meget om at skabe en bæredygtig forretning. 

Istedet for at feste med vennerne hver weekend, var 17 årig Elias mere optaget af at se film med Martin Thorborg på Amino og få en masse inspiration fra iværksættere som ham. For Elias ville være iværksætter!

– Jeg skulle bare være iværksætter, tænkte jeg. Så jeg skulle finde på et eller andet, siger Elias.

Han startede med at købe mobil-covers til 4-5 kr. på nettet, og solgte dem for 50 kr. Der gik dog ikke længe før han udvidede med reparationsdele, hvortil han fik ideen om at tilbyde reparationsservice for mobiler og tablets.

Elias startede ud i hjemmet, som mange andre iværksættere i sin tid har gjort. Her indrettede han sit værelse om til et kontor. Værelset havde egen indgang, og kunderne kunne derfor ugeneret komme og få repareret sin mobil eller tablet.

I starten var der ikke meget støtte at få fra familien.

“Først troede ingen på mig – min mor og familien; de troede ikke, at jeg kunne blive til noget. En lille 17 årig dreng, som gerne vil have sin egen butik. Det var lidt urealistisk.” Fortæller Elias.

Men efter fire-fem måneder fik Elias bevist, at han rent faktisk kunne tjene penge på sin ide, og så tilbød hans onkel Ziad at hjælpe ham. De blev partnere og deler i dag firmaet 50/50.

Markedet

Da Elias startede OneRepair op var der ikke mange om markedet. Dette har dog ændret sig de sidste par år, og det er da også en udfordring med de mange konkurrenter.

– Der var slet ikke nogen i byen der lavede det. Det fandtes kun i Aarhus og København dengang. Så der er sket meget på de tre år. Nu er vi fire-fem butikker i hver by. Det er et marked, der vokser rimelig meget, fortæller Elias.

Valget blev for OneRepair at fokusere på ordentlig kvalitet og god service og ikke lade sig kure af priskrigen.

– Vi kan ikke konkurrere på prisen, så må folk bare indrette sig efter det, og det gør de også. Det er kvalitet vi sælger, hvilket kan ses på vores butik og alle vores erhvervskunder, siger Elias.

OneRepair har f.eks. Horsens kommune som kunde, hvilket betyder alle folkeskolers og børnehavers Ipads kommer til OneRepair hvis en reparation er nødvendig.

Støt udvikling

Man må sige at OneRepair har udviklet sig støt. På tre år har de udvidet med en ny butik hvert år, henholdsvis i Horsens, Vejle og nu det sidste skud på stammen i Skanderborg. Da den sidste butik åbnede i Skanderborg d. 1. september 2014, var det et afgørende øjeblik for EliOneRepair i Horsensas.

– Da jeg åbnede første butik, tænkte jeg: går det dårligt, så kan vi bare lukke det. Ved tredje butik tænkte jeg: okay nu hænger jeg i den, og nu skal jeg gøre det færdigt. Nu skal vi ramme de mange butikker, og så skal vi sælge det for et tre cifret millon beløb, og så kan vi gå ud af det, fortæller Elias

Planen er at få butikker over hele Jyllands Østkyst, og med den udvikling OneRepair er i, er det da på ingen måde urealistisk, at dette kommer til at ske.

En stor hjælp for Elias og hans onkel, i forbindelse med åbningen af nye butikker, har været hans venner og familie.

“Mine venner og familie har været en kæmpe hjælp, hvilket var med til at gøre det både billigere og nemmere for iværksættere som mig at starte op. Så man skal bare tage imod den hjælp man kan få. Det gjorde vi og det er vi taknemmelige for”, siger Elias.

Hårdt arbejde

Elias startede firmaet i den tro, at det ville være hurtige penge, men han blev klogere.

– Jeg har fundet ud af, at man skal arbejde rigtig meget for at blive rig. Den gang troede jeg, at jeg, på et eller to år, kunne skabe en milliard virksomhed, men det kan man ikke, siger Elias.

Det kræver hårdt arbejde, og Elias påpeger, at en stor del af successen også kan tillægges deres dygtige medarbejdere, som dedikeret har arbejdet hårdt for at udvikle butikkerne.

“Vi er som en familie, da virksomheden er så lille, og det vil vi bevare selvom vi bliver ved med at vokse. Så for andre der vil starte op, så handler det ligeså meget om medarbejdernes arbejde som ens egen, da man har givet en del af ansvaret videre, og medarbejderne skal have samme indstilling som en selv, for at skabe en bæredygtig virksomhed”, fortæller Elias

Og fokus har netop ændret sig for Elias til et ønske om at have en bæredygtig forretning. Alligevel er det dog et middel til at nå hans endelige mål, da Elias gerne vil ind i Ejendomsbranchen.

– Jeg vil gerne eje selv, være byggematador og bygge nyt – bygge storcentre eller butikker, siger Elias.

Den største udfordring for Elias er helt klart tiden. Han havde lovet sin mor at tage en uddannelse. Da han startede OneRepair, gik han på HF, hvilket gjorde det umuligt for ham at starte op helt selv, derfor var det afgørende at han fik en partner. I dag læser Elias handelsøkonomi om dagen og tager direkte ned på arbejde efter skole og er der til lukketid.

Elias har opnået mere end de fleste på 20 år, men det har også sin pris. Han kan godt mærke, at han ikke har haft samme ungdom som sine kammerater. Økonomisk er Elias bedre stillet, men der er oplevelser og fester, som han har været nødt til at vælge fra for at følge sin drøm.

Iværksætter i Horsens

Til spørgsmålet om Elias helt ville have ladet være med at starte OneRepair, hvis han skulle starte i dag, svarer han:

“Jeg er fristet til at sige, at jeg helt ville have ladet være. Der er så mange regler og så mange skatter, og som iværksætter får man ikke helt vildt meget hjælp. Dem der hjælper er faktisk iværksættere selv, Martin Thorborg, Amino og den slags.”

Elias kunne godt tænke sig, at der var et sted for unge iværksættere i Horsens, hvor de kunne mødes og få inspiration og sparring. Han møder tit opgivenhed og frustration fra venner som gerne vil starte deres eget.

– Der mangler noget i Horsens, som kan hjælpe unge iværksættere med at komme i gang. vistartersgu.dk er rimelig godt, folk kan læse om iværksættere og det giver motivation til at starte selv – så kan de høre vores historier, os der har prøvet det, og det er der faktisk brug for, siger Elias.

vistartersgu.dk håber på at være med til at skabe et iværksætter-fællesskab som netop kan give inspiration og åbne nye døre for unge håbefulde iværksættere. Herfra vistartersgu.dks redaktion ønsker vi Elias og OneRepair held og lykke med fremtiden. Vi glæder os sgu til at følge med i udviklingen!

Tjek OneRepair ud på Facebook.

bubble