Et dysfunktionelt parforhold blev drivkraften for Angelika, da hun skabte ”Følg hjertet”. Hun vil hjælpe mennesker til at føle større kærlighed til sig selv.

Vi er alle sammen påvirket af overbevisninger i større eller mindre grad. Overbevisninger kan skabe selvbilledet, og overbevisninger kan give tryghed. Du kan finde tryghed i at have nogenlunde styr på, hvem du er, hvad du kan, og hvad du ikke kan. Hvis negative overbevisninger begrænser sig til, at du holder dig på sikker afstand af ethvert dansegulv, er skaden ikke så stor. Det er værre, hvis du føler dig overbevist om, at du aldrig kan blive en god forælder, kæreste, ægtefælle, at du generelt er klodset, grim eller bare ikke slår til. Så er det væsentligt at huske, at det hele foregår i dit indre ud fra de tillærte overbevisninger fra opvæksten, og at det kan ændres. Selvom det ikke nødvendigvis er nemt.

– Det kræver rigtig meget at turde bryde med arv og miljø og finde ind til sig selv. Mennesker, der har problemer med lavt selvværd, er i alt for høj grad styret af andres syn på dem, siger Angelika C. S. Sommer.

Låst fast af behov

Hun har selv siddet i fælden efter at være havnet i et dysfunktionelt forhold med en mand, der også blev far til deres fælles søn. Forholdet var ikke egentlig fysisk voldeligt, men den psykiske vold var grund nok til, at Angelika burde være brudt ud af det langt tidligere, end tilfældet blev.

– Jeg følte mig forkert i hans selskab, og jeg blev afhængig af ham, fordi han fik mig til at tro, at han var den eneste, der gad mig, siger Angelika.

Manden var en utilregnelig misbruger, og i 2013 var det endegyldigt slut. Angelika fik den fulde forældremyndighed, og sønnen ser intet til faderen i dag.

– Jeg sad fast i fælden, fordi jeg havde en forvrænget selvopfattelse. Jeg turde slet ikke gøre det, der var bedst for mig, fordi jeg var låst fast i mindreværdet og et  behov for at please mine omgivelser i stedet, siger Angelika.

En morgen i 2013 vågnede hun op og indså, at alt det kaos, han skabte, allerede måtte være i hende. Derfor kunne hun tage beslutningen om at gå derfra – af hensyn til sønnen og opgaven som mor. Det startede en personlig udvikling, der blandt andet indeholdt en bearbejdning af forholdets dybe spor og forløsning af barndomstraumer, så Angelika kunne komme ud af rollen som pleaser.

– De fleste kvinder er opdraget til at være til rådighed og please i en eller anden grad. Det kan gøre det sværere at fornemme, hvad du inderst inde selv har lyst til. Hvad der er bedst for dig selv, siger Angelika.

Angelika_Horsens_hjertetUddannet som ergoterapeut

“Kærligheden skaber indre styrke og frembringer balance, når den bliver en grundfølelse.”

Tilbage i barndomsbyen Horsens skulle hun begynde en ny tilværelse med sin lille søn. Hun havde en uddannelse som ergoterapeut i rygsækken, og den blev udbygget med titlen som hypnoterapeut. Oprindelig havde hun en handelseksamen og en læretid til ejendomsmægler på cv’et, men efterhånden fandt hun ud af, at hun ville være noget for andre mennesker. Ergoterapeutuddannelsen kan bruges til mangt og meget indenfor rehabilitering og genoptræning, men Angelika fattede hurtig interesse for socialpsykiatrien. I 2016 tog hun uddannelsen som hypnoterapeut, og siden har hun i det små forsøgt sig som iværksætter.  Hun har primært tjent til dagen og vejen som handicaphjælper, men nu føler hun sig efterhånden klar til at gå ”all in” på virksomheden, som hun har døbt ”Følg hjertet”.

”Du skal elske dig selv, før du kan elske andre”, lyder et gammelt mundheld, og det er også et udgangspunkt for Angelika.

– Jeg arbejder hen imod, at mine klienter skal elske sig selv mere, for her ligger styrken til at omfavne og udvikle sig med de udfordringer som livet byder på. Kærligheden skaber indre styrke og frembringer balance, når den bliver en grundfølelse, siger Angelika.

Clairvoyance

Hun bruger clairvoyance i sit arbejde. Evnen bruges til at fornemme de energier, der kan hjælpe eller blokere for selvudvikling. Selvom nogle mennesker er skeptiske over for clairvoyance, ser Angelika det blot som et af flere redskaber i at få krop, sind og ånd i balance. For de fleste problemer har udspring i ubalance.

– Psykiske symptomer sætter sig i kroppen på forskellig vis. Overvægt er ofte blot et symptom på noget helt andet og langt mere komplekst end madglæde og dovenskab. Jeg tager hele menneskets eksistens med, siger Angelika.

Hendes klienter er primært kvinder, fordi ”de er lettere at flytte”, som hun udtrykker det. Men egentlig vil hun gerne hjælpe flere mænd og par, for behovet er der.

– Når man hidser sig vildt op over, at samleveren igen har glemt at hænge håndklædet til tørre, er det ikke altid håndklædet, det virkelig handler om. Det kan handle om at føle sig overset eller ikke være værdsat, og hvis man kan finde ind til de følelser, der fremprovokerer den reaktion, kan man tage meget lettere på de små, ubetydelige ting, og det kan styrke et parforhold, når man ikke går rundt og småskændes hele tiden, siger Angelika.

Retreat i Malaga

Angelika arbejder meget med workshops, hvor hun samler et hold, der vil arbejde med selvudvikling. Men hun laver også én-til-én-sessioner. Du kan følge med i de planlagte workshops på Facebooksiden.

Hun har også planer om at lave retreat-ophold i Malaga, hvor man for en stund kan lukke helt ned for mobiltelefonen og finde ro på caminoen eller i Mijas, den hvide by. Angelika har været dernede og har fået en god forbindelse til et retreat, så nu handler det mest om at få stykket et hold sammen, der har midlerne og lysten til den oplevelse.

På tiden arbejdes der på at få hjemmesiden skåret til, så den præcist viser, hvad Angelika tilbyder. Du kan give hende et like på Facebook.

Kommentarer

kommentarer