Horsens Kommune og Business Horsens byder ind med tre spændende dage i Kuben, hvor fokus ligger på socialøkonomisk virksomhed og iværksætteri i Horsens. Det kan vi kun støtte op om her på VI STARTER SGU, og kigger du forbi Kuben på lørdag, vil du kunne møde en af personerne bag VI STARTER SGU.

Pressemeddelelse fra Horsens Kommune og Business Horsens, d. 10.11.15

Socialøkonomisk virksomhed og iværksætteri er temaet i Kuben på gågaden i Horsens fra torsdag til lørdag i denne uge. 

Med levende dyr, udstillinger og smagsprøver kan Horsens-borgerne se, føle og smage på socialøkonomi og iværksætteri i Horsens, når de kommer forbi Kuben i denne uge.

Som optakt til international iværksætteruge i uge 47 vil Horsens Kommune og Business Horsens bruge Kuben til at fortælle historien om socialøkonomisk virksomhed og iværksætteri i Horsens. Karsten Leth fra Business Horsens fortæller:

– Jeg tror faktisk, at mange ikke ved, hvor meget der sker i Horsens omkring iværksætteri og socialøkonomisk virksomhed i Horsens. Der er en hel subkultur, som er meget aktiv og fyldt med energi, gode idéer og også holdbare forretningsmodeller. Vi vil bruge Kuben som et udstillingsvindue for et udpluk af det, der foregår.

En socialøkonomisk virksomhed er en virksomhed, der tjener penge på almindelige markedsvilkår. Overskuddet bruges til at skabe rummelige arbejdspladser og/eller finde bæredygtige svar på udfordringer indenfor miljø, kultur og sundhed.

I løbet af de tre dage kan man i Kuben møde iværksættere og socialøkonomiske virksomheder, der har hjemme i Horsens og omegn, bl.a. Det Visionære Køkken, Børnebondegården, Pakservice og Blindes Arbejde.

Man kan også møde repræsentanter fra Horsens Kommune, Business Horsens, Den Social Kapitalfond og iværksætternetværket Vistartersgu.

Maria Christiansen fra Horsens Kommune udtaler:

– Vi håber, at rigtig mange vil møde os i Kuben – både dem, der gerne vil have sparring på en idé, dem der gerne vil støtte iværksætteri og socialøkonomi, eller dem der bare gerne vil vide noget mere. Vi tilbyder, at man kan gå direkte ind fra gaden og få sparring på idéer og forretningskoncepter.

Torsdag kan man møde Den Sociale Kapitalfond i Kuben. Fonden står bag forretningsudviklingsprogrammer for sociale iværksættere og socialøkonomiske virksomheder. Udvalgte ansøgere får intensiv professionel sparring og adgang til kapital samt et omfattende netværk af eksperter og specialister. Direktør Ulrik Haumann står klar med sparring og input i forhold til programmernes næste runde, der har ansøgningsfrist 1.december

Der vil også være en udstilling, af resultaterne af en temauge, hvor studerende fra VIA på tværs af uddannelser, har fortolket udfordringen ”Hvordan kan man bruge sundhedsfremme til at gøre socialøkonomiske virksomheder mere bæredygtige”.

Se hele programmet her og følg med på Facebook her.

Kontaktoplysninger

Erhvervskonsulent i Business Horsens, Karsten Ryge Leth, tlf. 78 79 99 04, e-mail kl@businesshorsens.dk

Socialøkonomisk projektleder i Horsens Kommune, Maria Christiansen, tlf. 51 28 74 48, e-mail maric@horsens.dk

Kommentarer

kommentarer