Cafe Gran og GranBar har begge fået succes i Horsens – men der ligger masser af hårdt arbejde bag.

Umiddelbart lyder det som en iværksætters mareridt: At skulle overbevise to andre om det geniale i sine egne ideer til at videreudvikle forretningen.

Men sådan er virkeligheden for trioen bag Cafe Gran og GranBar i hjertet af Horsens: De tre ejere, som første gang lancerede menukort og drinks på Cafe Gran den 28. august 2010, har været tre om ansvaret, ideerne og økonomien siden begyndelsen. Og det er faktisk en god idé.

Vi er rimeligt forskellige, men har også opdaget, at vi dermed har hver vore styrker, siger Rasmus Sandholm.

Vetoret findes egentlig ikke, når de tre skal vurdere nye ideer. Hvis en idé møder modstand, bliver den blot udsat for en endnu grundigere diskussion og eftertanke.

Ærgerligt, at den stod tom…

Oprindelig kom ideen til Café Gran fra Eoin Magill, som på en rundtur i Horsens fik øje på de tomme lokaler på hjørnet af Thonbogade og Grønnegade i “latinerkvarteret”.

Er det ikke ærgerligt, at det står tomt? Det er jo spritnyt, sagde hans følgesvend.

Jo, det er pokkers ærgerligt, tænkte Eoin og kontaktede Rasmus. De to har tidligere bestyret Café Oscar i Odder og talte allerede dengang om, at de ”på et tidspunkt” skulle starte deres eget.

Jeg var på vej på ferie dagen efter, men opfordrede Rasmus til at tjekke stedet. Da jeg kom hjem, havde han lavet det færdige koncept til Gran – det rustikke, det nordiske og det hyggelige, kombineret med godt design. Classy hygge, husker Eoin Magill.

De to hentede hurtigt Claus Hald ind som tredjemand. Han havde erfaring fra diskoteksbranchen, og ideen var at bruge førstesalen som underground-natklub. Klub Kaos holdt i syv måneder, så havde den kostet ejerne et større sekscifret beløb.

Dér stod vi ved et afgørende sving. Vi valgte at lukke klubben og satse alt – også al vores energi – på at banke cafeen op. Det var heldigvis det rigtige valg, konstaterer Claus Hald i dag.

Hårdt arbejde

At det kan være hårdt at være iværksætter, ikke mindst i café-branchen, erkender de tre blankt.

Hvis man drømmer om at ha’ en café, fordi det er lidt hyggeligt at kigge forbi til en kop kaffe engang imellem… så skal man vågne op. Det er hårdt arbejde og de første mange måneder fik vi reelt ingen løn. Men vi knoklede på, fordi vi troede på muligheden, vi byggede det hele om i fjor – og nu begynder der også at være til opsparingen, siger Eoin Magill.

cafe-gran-horsens

For knap to år siden kom så endnu et fælles barn til: GranBar, midt på Søndergade, åbnede i august 2012.

Vi ville gerne være mere synlige, og vi mente, at Horsens trængte til en kaffebar. Her er 36 m2 og 10 siddepladser, og aktiviteten er klart størst om sommeren, men det hænger sammen – og for os er GranBar et lige så stort hjertebarn som den ”rigtige” Gran, siger Rasmus Sandholm.

Alle tre er stort set på arbejde hver dag på en af de to adresser, og dagene bliver ofte lange. Det er en del af prisen.

Efterhånden har vi 23 på lønningslisten; heraf ca. halvdelen på fuldtid, så vi er naturligvis ikke alene på holdet. Men som indehavere har vi simpelthen ikke lyst til at være væk for længe, siger de.

Læs fortsættelsen her hvor Rasmus Sandholm, Claus Hald og Eoin Magill fortæller om hvad enhver iværksætter har brug for – og hvordan de hver især bidrager til at udvikle deres forretning.

Find også Café Gran og GranBar på facebook.

Kommentarer

kommentarer