Fra skamplet til iværksættercentrum


Denne artikel er nummer 8 i artikelserien om Horsens’ kontorfællesskaber. Vi leder stadig efter kontorfællesskaber, så hold øje – der kan komme flere… indtil da kan du få hele overblikket her. Hvis du kender et ledigt skrivebord, vi ikke har skrevet om, må du ikke tøve med at give os et tip. Se, hvor kontorfællesskaberne befinder sig … her.

Tjekliste/det får du for lejen
  • Internet
  • Kaffe
  • Mødelokale
  • Skrivebord
  • Rengøring
  • Adgang 24-7

Frem til 2006 var statsfængslet en skamplet på Horsens, men det føles allerede som meget længe siden. I dag staves FÆNGSLET med versaler, og der er fuld tryk på kultur og events i de historiske bygninger. Nu kan iværksættere også leje et skrivebord bag murene.

Den gamle sluse mellem det frie liv på toppen af Horsens og det beklumrede og skamfulde liv bag murene står tom og pivåben på en helt almindelig hverdag. I det gamle portnerkontor ligger støvet tykt, mens knapper til portene og stik til monitorer afslører, hvad der er foregået engang. Her sad det uniformerede personale og overvågede parkeringspladsen og undersøgte alle, der kom og gik.

Men i dag er vagterne væk, og støj og støv fra håndværkere inde i fængselsgården fortæller en ny historie. Horsens Tugthus fra 1853 ombygges i disse år til oplevelser og iværksætteri.

Mange ubrugte kvadratmetre

Det er et langt og sejt træk, for det er en enorm bygningsmasse, der er tale om. Museet med de historiske effekter, Sleepin, hvor du kan overnatte, Snedkeriet, hvor der holdes mindre koncerter, og Gamle Celle, der flittigt bruges til tv-produktioner og spillefilm, udgør samlet set kun en lille del af kompleksets 23.000 kvadratmeter. Der er nok at tage fat på.

Nu har FÆNGSLET udvidet med et kontorfællesskab, FÆNGSLET 2. ØST, hvor der bliver plads til omkring 15 iværksættere. Det er i gamle adminstrationslokaler, at der bliver plads til nye skriveborde, og i de nærliggende celler etableres mødelokaler og lounge.

Målet er et kontorfællesskab, der henvender sig til alle typer iværksættere. Den eneste betingelse for at kunne leje et skrivebord er, at man har lyst til at sparre med de øvrige lejere, og at man har lidt at give.

– Vi udvikler stadig på det, og man kan sagtens forestille sig, at en håndværker kunne få mulighed for at bruge nogle af vores nærliggende værksteder samtidig med at han havde et skrivebord til administration her i kontorfællesskabet. Vi skal udnytte, at vi er i en bygning med massevis af muligheder, siger souschef på FÆNGSLET, Mads Søbye Helbo.

For der er 60 kvadratmeter gamle værksteder med masser af plads og funktionsdygtige maskiner, der nærmest sukker efter at blive brugt, få meter fra kontorfællesskabet. De mange ubrugte kvadratmetre i bygningskomplekset giver gode muligheder for, at nye iværksættere kan komme med gode ideer undervejs.

– Kontorfællesskabet skal være en stærk platform for samarbejde, udvikling, forretninger og netværk for både etablerede virksomheder, kulturinstitutioner og iværksættere, siger Mads Søbye Helbo, der også ønsker at etablere samarbejde med de kreative og innovationsbaserede uddannelser i området. Tanken er, at de enkelte institutioner kan have en plads i fællesskabet, hvor den mere projektorienterede undervisning kan prøves af.

Lynfabrikken haKontorfællesskab FÆNGSLET Horsens vistartersgur hjulpet med indretning

Ud over kontorpladserne med bord, stol og lys, bliver der også plads til tre mødelokaler, foredrags- og undervisningsrum, fælleskøkken og to stillerum med telefon.

Det hele er designet i tæt samarbejde med Lynfabrikken i Aarhus, der har mange års erfaring med drift og indretning af kontorfællesskaber.

En kontorplads koster 1400 kroner om måneden excl. moms. For pengene får du møblementet, trådløst netværk, adgang til kopimaskine, rengøring og alt forbrug af el og vand. Du får naturligvis også adgang til alle mødelokaler, fælleskøkken, foredragslokale og stillerum. De første fire lejere i fællesskabet får en speciel ”early-bird”-pris på bare 1000 kroner om måneden resten af 2015.

Når du lejer et skrivebord i FÆNGSLET, får du også adgang til flere rabatordninger for leje af kompleksets øvrige lokaler, gode tilbud på kulturarrangementer, fri entré til museet og mulighed for tilvalg af frokostordning.

Du kan læse mere på FÆNGSLETs hjemmeside.

Kommentarer

kommentarer

Næste indlæg Jeg kommer så let til at kede mig…

Forrige indlæg Man kan forandre med design!

Thomas la Cour

Om skribenten Thomas la Cour

Redaktør på VI STARTER SGU. Journalist og medlem af Dansk Journalistforbund. Bosiddende i Horsens.

Relaterede indlæg